divendres, 9 d’octubre del 2015

Cooperem!!

Tots els alumnes de la ZER hem començat el curs d'Educació Física treballant al voltant de les Accions Sociomotrius de Cooperació. La traducció d'aquest estrany nom podria ser "activitats físiques grupals de cooperació". Es tracta de que en un entorn físic estable, un grup d’alumnes ha de col·laborar per aconseguir un objectiu comú, això vol dir que per a solucionar el problema plantejat han d'elaborar una estratègia i pla d'acció conjunt. El tipus d'interacció, de relació, amb el company només és positiva, no existeix l'enfrontament. Es tractarà de saber realitzar els reajustaments necessaris en la realització de la tasca junt amb el/els company/s, de manera que es pugui aconseguir una acció més eficaç que doni solució al problema motriu plantejat.

Les propostes d’aquest tipus, viscudes com una activitat conjunta en la que tots els participants es senten protagonistes per aconseguir el mateix objectiu, originen conductes de solidaritat i un increment de les relacions positives.

Tot plegat, i resumint, aquest tipus de propostes ajuden a saber treballar en equip i a sumar les forces individuals per a l'assoliment d'un objectiu comú, alhora que creen llaços de relació positiva dins el grup.

A continuació deixem un recull d'imatges d'aquests dies a classe. Les fotos són de tots els nivells i pobles de la ZER.


3 comentaris:

  1. Moltes fotos Jaume, però també molt xules.

    De: Núria Torrell

    ResponElimina
  2. M'encanta que hagiu començat el curs amb aquests exercicis col.laboratius! em sembla molt important potenciar aquestes accions! una feina magnífica! moltíssimes gràcies!

    ResponElimina
  3. Es molt intresant que trballin les accions sociomotrius, i ens encanta que ens expliqueu i ensenyeu

    ResponElimina